Anne

Anne van Rijn is theatermaker, zangeres, coach en regisseur. Zij studeerde aan de kleinkunst opleiding de Koningstheaterakademie in 's Hertogenbosch. 

Zij was jarenlang onderdeel van cabaretduo

'Dames Voor Na Vieren' samen met Hanneke Drenth. Zij wonnen in 2003 de Holland Casino Podium Prijs en in 2004 de jury en- publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst festival en werden tijdens hun carrière twee keer genomineerd voor de Neerlands Hoop VSCD Cabaretprijzen. Samen maakten zij 5 cabaretvoorstellingen en tourden tot 2015 door het land. 

Anne schreef sketches voor Spijkers met Koppen op NPO2 en maakte zij de solo voorstelling Conny Who?Na haar carrière als cabaretière werke zij als manager in de muziek industrie en achter de schermen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Ze volgde een erkende coachopleiding aan de TC academy en helpt nu graag creatieve ondernemers en artiesten in hun carrière, artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Ook geeft zij workshops op het gebied van creativiteit & angst en podium performance. Momenteel is zij te boeken met haar (coronaproof) wintertheaterconcert 'Zeur Niet!' Met liedjes uit het repertoire van Conny stuart. Samen met pianist Daniël van Veen.

 

Foto: Ruud Pos fotografie