Anne van Rijn is theatermaker, coach en regisseur.

Zij studeerde aan de kleinkunstopleiding 'De Koningstheaterakademie' in 's Hertogenbosch. Anne maakte jarenlang onderdeel uit van het succesvolle cabaretduo "Dames Voor Na Vieren' samen met Hanneke Drenth. Zij wonnen in 2003 de Holland Casino Podium Prijs en in 2004 de jury en- publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst festival en werden tijdens hun carrière twee keer genomineerd voor de Neerlands Hoop VSCD Cabaretprijzen.

Samen maakten zij 5 cabaretvoorstellingen en tourden van 2003 tot 2015 door het hele land. Zelf schreef en speelde zij de muziek theater voorstelling 'Conny Who?' over het leven van haar als cabaretière naast die van comedienne Conny Stuart.

Anne maakte daarna een tijd onderdeel uit van het cabaretteam van Spijkers met Koppen op Radio 2. Ze werkte als manager in de muziek industrie en achter de schermen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze volgde een erkende Post Hbo coachopleiding en nu draagt zij al haar kennis en ervaring over in de vorm van coaching en regie voor cabaretiers en (muziek)theatermakers. (Pianoduo Beth & Flo met 'Niet wat je denkt', cabaretière Danielle Schel met 'OK', Eindejaarsvoorstelling 2021 comedygezelschap Boesjans, Theatermaker Sjaak den Hartog e.a.)

 

Vanaf januari 2022 zal zij ook als docent werkzaam zijn op de vooropleiding Theaterschool Zone1380 in Weesp waar zij liedperfoming en cabaretles zal geven.

 

Anne 2019.jpeg